Fler referenser

Lars-Göran Sander ägare och grundare av Abergon har varit aktiv under de senaste 25 åren med projekt genomförda i flera världsdelar och i de flesta branscher. Bl.a. har arbetet resulterat i tre patent varav ett används i aluminumverket i Sundsvall, Kubal. Kubal är en av Sveriges största energiförbrukare. Flera patentförslag har skickats in under 2014.

Hos Abergon finns en lång och djup erfarenhet som berikar i projekt. Erfarenheten består av många detaljer för effektivisering, från erfarenhet av arbete med olika ledningssystem/processer samt att ha arbete som linjechef.

Hos bla följande företag har Abergon genomfört projekt:

Holmquist, Sofieberg, Sandvik, Andersson Bakery, Aroma, Stockmos, Edita, Componenta, Efokus, Energikontor Sydost, Älmhults kommun, Akzo Nobel, Södra, Sunfab, Norrenergi, Posten, Sanmina, Petrolia, Göteborgs Tekniska College, Elmia, Teknologiskt Institut, Huge fastigheter, Stockholms Stad Fastighetskontor, EEF, LKAB, Tierps kommun, Habia Cable, Grythyttans vin, Kjellbergs logistik, Bramac, Kristineplan restaurang och bowling, Annas Pepparkakor, Hällefors svetsmekaniska, Cabinova, Macromold, Statoil Lindesberg, Bandstål, Ventilation & Smide, Brenntag Nordic, Norrtäljte kommun, Nyströms cementvarufabrik, Note, Härnösand fjärrvärme, Caverion, Åkers Sweden, Boxholm ost, Rimpac, Affärstryckeriet, Edbergsmöbler, Tebex, Björks rostfria, Rejmes, Sommens folkhögskola, Tranåslist, Arona, Västeräns hönsfarm, Stoeryds, Skadeteknik, Mässbolaget, Cementvarufabriken, Lumbalia, Gula lacket, D Johanssons byggvaror, Äpplaryds, Lantbruk Sven Olof Johansson, Exakta distributionscenter, Cipax, Westlén industrier, Roslagstvätt, lantbruk mfl.

 

Hos varje företag har det varit en aktiv dialog och utbyte av idéer. Grunden till Abergons framgångar är att förstå företagets processer för att sedan kunna föreslå energisystemens lämpliga energieffektiviseringar.

 

Abergon var invald i styrelsen för branschgruppen Energieffektiviseringsföretagen och har här även ansvaret som marknadschef. Abergon är kommittédeltagare i SIS, Sveriges Standardiserings Institut.

Lars-Göran är certifierad ”Sakkunnig funktionskontrollant av ventilationssystem behörighet K” (Cert nr 3755). Får utföra OVK kontroller (Obligatoriska ventilationskontroller)

Lars-Göran är även utbildad till certifierad energiexpert och är även utbildad i; termografering, Lean, Kaizen, Six Sigma, EEF samordnare samt utbildad i det Visionära Ledarskapet med bla coachning, NLP m.m.

Dialog är alltid en viktig del i arbetet! Allt startar med ett möte – slå gärna en signal

 

Nedan kundcitat från några av de många genomförda projekten;

(Läs gärna artiklar i Ny Teknik, Sörmlandsbygden, Fluid Scandinavia, Process Nordic, U&D)

– Energimyndigheten använder Abergons projektet hos Aroma som inspiration för att företag skall ta tag i energieffektivisering. (Se Energimyndigheten, nyheter, februari 2013)

– Det var en lärorikt intensiv vecka. Stort tack för ditt engagemang och arbete som du utförde här tillsammans med oss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

– Nu är det är lugnt i fabriken – inget krånglar eller låter.

– Nu vet vi vad vi skall göra! Stort tack för kartan och planen och snart en skattkista!

– Otroligt proffsigt underlag!

– Du har visat på bästa kvalité och högsta professionalism utav alla de energikonsulter jag under åren har anlitat. (Sagt av produktionschefen Stockmos, syns i artikeln i Sörmlandsbygden)

– Vid granskning av ett EKC, Energikartläggningsprojekt, fick Abergon betyget bäst i klassen för min arbetsmetodik samt rapport med åtgärder (granskning gjord av Energimyndigheten)

– Vi har levt med fel i vår tryckluftsanläggning i många år där flera olika företag från olika branscher försökt att få ordning på anläggningen men inte lyckats. Men du lyckades hitta felet!!

– Vi har tidigare gjor utredningar för vår energieffektivisering men ingen annan har kommit med dessa intressanta förslag. Nu blev det enklare att få samma besparing.

– Otroligt bra att få allt sammanställt med tydliga förslag på åtgärder. Vi fick ett positivt, överraskande, resultat, sade Erik Svensson på Sunfab. Att ta in extern hjälp, Lars-Göran, var ett bra beslut.

– Kan du hjälpa oss vidare – tid är pengar?

– Din utbildning var helt rätt för oss och vi alla ser stor användning av din kurs. Det var en bra blandning mellan generell information med teori och att tänka på för en hållbar drift. Vi gillade framför allt din förmåga att anpassa informationen till vår verksamhet där vi direkt kunde föreslå förändringar för att få en bättre drift, ökad driftssäkerhet och samtidigt en minskad energiförbrukning.

– Mycket kompetent och företagen var nöjda med arbetet

– Lars-Göran Sander är även författare till flera intressanta artiklar som tex energieffektiva elmotorer, frekvensomriktare för optimal drift samt energieffektiviserings projekt. Detta är exempel som visar på den djupa kunskapen som finns i Abergon. Har även en artikel i Villa Aktuellt gällande värmepumpar.