Referenser

Fler referenser och kundcitat se vidare flik ”Fler referenser

”Varför skicka ut dyr energi ut till ingenstans?”

 

Som en av flera insatser i sitt kontinuerliga arbete att skapa en resurssnål produktionsprocess, har Aroma nyligen startat sitt största energieffektiviseringsprojekt någonsin. Målet är att kartlägga sin energiförbrukning och därefter identifiera möjligheter att minska omotiverade höga energikostnader. – Att minska vår energikostad med cirka 50 procent är ingen omöjlighet, hoppas Olle Björkenström företagets vd. Det här är pengar som vi istället kan använda till andra viktigare ändamål, till exempel till affärsutveckling med ännu fler välsmakande produkter, och andra viktiga aktiviteter som stärker vår konkurrenskraft och miljömässighet. Så varför skicka iväg dyr energi ut i ingenstans resonerar Ragnar Granum, produktionschef på Aroma.

Och det är också så som allt fler industrier resonerar idag, instämmer Lars-Göran. Att minska sin miljöpåverkan och reducera driftstopp, att frigöra kapital och öka livslängden på sin produktionsanläggning är viktiga skäl, men naturligtvis är de ökade energipriserna, den hårdnande konkurrensen och de förväntade högre kraven från myndigheterna de viktigaste motiven. Vi måste vara rädda om vår miljö. Vi har den ju bara till låns! Bild 2: Inget undgår energidetektiven Lars-Görans energikartläggning. Varje liten geléråtta kräver sin energi, från uppvärmning, mixblandning, torkning till avkylning och packning (och provsmakning…)     Bild 3:Att förstå dagens processer och maskiner är en viktig del i både energikartläggningen och i åtgärdsfasen. Läs hela artikeln Läs energimyndighetens text om projektet

 

 

 

Projektet Aroma var finalist i energieffektiviserings tävlingen E-prize 2015. Förra gången Abergon var i E-prize final var 2013 och då med projektet Åkers.

Dessa projekt visar tydligt på att Abergons arbete ger resultat och att rätt konsult gör stor skillnad.

 

 

 

 

Fler referenser och kundcitat se vidare flik ”Fler referenser