Anderson Bakery sparar 25 ton mjöl om året på tryckluften

En total vinst på 25 ton mjöl om året blev resultatet av några mindre justeringar i tryckluftsystemet  för Anderson Bakery knådar tusentals degar varje dag.

Idag är det vanligaste sättet att lösa tryckluftsproblemet att köpa nya kompressorer. Genom att istället optimera tryckluften före en eventuell investering i ny kompressor, minskar behovet av luft och i sin tur inköp av en omotiverad stor kompressor.

Med de allt högre energipriserna är tryckluftsoptimering en lönsam affär. Det kan röra sig om energibesparingar för flera hundra tusen kronor varje år för en fabrik. Samtidigt minskar underhållskostnaderna och driftstoppen.

Tryckluftsoptimering sparar inte bara stora pengar. Den betydligt lägre ljudnivån i produktionsanläggningen är också en stor fördel som förbättrar arbetsmiljön och ökar trivseln för medarbetarna.

Det här inlägget postades i Kundprojekt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>