Energimyndigheten hyllar Abergons energiprojekt

Energimyndigheten har utsett Abergons projekt hos Aroma som ett bra genomfört energieffektiviserings-/energikartläggningsprojekt.

Energimyndigheten vill med resultatet från projektet hos konfektyrfabriken Aroma inspirera företag att genomföra samma systematiska och framgångrika arbete. – Kul att mitt energiarbete får uppmärksamhet och nu även för att inspirera andra företag, säger Lars-Göran

Mer information finns att läsa på Abergons sida samt på Energimyndighetens sida “Nyheter” “Kartläggning kan ge energisnåla hjärtan”

Projektet hos Aroma gjordes med hjälp av Energimyndighetens “Energikartläggningscheckar” vilket underlättade starten av energiprojektet. Efteråt kunde vi konstatera energieffektiviseringen blev mycket lönsam.

Beakta att energieffektivisering även betyder en bättre fungerande anläggning. Erfarenheten visar att en krona sparad energi betyder att värde på totalt tre gånger den sparade energin. Med energieffektivisering minskar bla slitaget och belastningen i anläggningen.

En faktor på tre till fyra gånger värdet av energibesparingens värde kan användas för att få den totala uppskattade förbättringspotentialen.

Totala värdet som en krona i energieffektiviserings kan betyda tre kronor i total besparing, kanske fyra kronor. Jag har projekt som visar dessa intressanta följdfördelar som ett resultat av lägre energianvändning.

Kanske har ni dolda tillgångar i er anläggning? Kanske går det att optimera verksamheten? Ser ett intresse för att sänka era kostnader och miljöpåverkan så ser jag framemot att höra av dig.

Slå gärna en signal

Det här inlägget postades i Energidiagnos, Energieffektivisering, Energikartläggning, Energikartläggningscheckar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>