Fler projekt och citat

Lars-Göran Sander har varit aktiv under de senaste 20 åren med industri- och energiprojekt genomförda i flera världsdelar och i de flesta branscher. Projekten har resulterat i tre patent, varav ett används av aluminiumsverket Kubal i Sundsvall. Kubal är en av Sveriges största energiförbrukare.

Hos Abergon finns en lång och djup erfarenhet av många olika discipliner inom energieffektivisering. Bredden och djupet bidrar till företags styrkor tas tillvara utan negativa effekter uppstår i en någon ände av företaget, så kallade suboptimeringar.

Bland våra projekt och uppdragsgivare kan vi stolt nämna följande:

LKAB, Sandvik, Posten, Andersson Bakery,  Stockholms Stad Fastighetskontor, Aroma, Stockmos, Edita, Holmquist, Sofieberg, Componenta, Efokus, Energikontor Sydost, Älmhults kommun, Akzo Nobel, Södra, Sunfab, Norrenergi, Sanmina, Petrolia, Göteborgs Tekniska College, Elmia, Teknologiskt Institut, Huge fastigheter, EEF,  Tierps kommun, Habia Cable.

Styrelseuppdrag:

Abergon är invald i styrelsen för branschgruppen Energieffektiviseringsföretagen och har här även ansvaret som marknadschef. Abergon är kommittédeltagare i SIS, Sveriges Standardiserings Institut.

Nedan några kundcitat som vi stolt återger:

Å läs gärna artiklar i om genomförda projekt. Finns bla i Energimyndighetens tidning Energivärlden, Ny Teknik, Veckan Affärer, Sörmlandsbygden, Fluid Scandinavia, Process Nordic, U&D.

- Energimyndigheten använder Abergons projektet hos Aroma som inspiration för att företag skall ta tag i energieffektivisering. (Se Energimyndigheten, nyheter, februari 2013)

- Det var en lärorikt intensiv vecka. Stort tack för ditt engagemang och det arbete du utförde här tillsammans med oss.

- Nu är det är lugnt i fabriken, inget som krånglar eller låter.

- Nu vet vi vad vi skall göra! Stort tack för kartan och planen och snart en skattkista!

- Otroligt proffsigt underlag!

- Du har visat på bästa kvalité och högsta professionalism utav alla de energikonsulter jag under åren har anlitat. (Produktionschefen Stockmos, Läs artikeln i Sörmlandsbygden)

- Vid granskning av ett EKC, Energikartläggningsprojekt, fick jag betyget bäst i klassen för min arbetsmetodik samt rapport med åtgärder (granskning gjord av Energimyndigheten)

- Vi har levt med fel i vår tryckluftsanläggning i många år där flera olika företag från olika branscher försökt att få ordning på anläggningen men inte lyckats. Men du lyckades hitta felet.

- Vi har tidigare gjor utredningar för vår energieffektivisering men ingen annan har kommit med dessa intressanta förslag. Nu blev det enklare att få samma besparing.

- Otroligt bra att få allt sammanställt med tydliga förslag på åtgärder. Vi fick ett positivt, överraskande, resultat, sade Erik Svensson på Sunfab. Att ta in extern hjälp var ett bra beslut.

- Kan du hjälpa oss vidare – tid är pengar?

- Din utbildning var helt rätt för oss och vi alla ser stor användning av din kurs. Det var en bra blandning mellan generell information med teori och att tänka på för en hållbar drift. Vi gillade framför allt din förmåga att anpassa informationen till vår verksamhet där vi direkt kunde föreslå förändringar för att få en bättre drift, ökad driftssäkerhet och samtidigt en minskad energiförbrukning.

Det här inlägget postades i Energieffektivisering, Kundprojekt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>