Energieffektiv geléråtta halverar energikostnaden

Energieffektivisering på Aroma Konfektyr ABSom en av flera insatser i sitt kontinuerliga arbete att skapa en resurssnål produktionsprocess, har Aroma nyligen startat sitt största energieffektiviseringsprojekt någonsin.

Målet är att kartlägga sin energiförbrukning och därefter identifiera möjligheter att minska omotiverade höga energikostnader.

- Att minska vår energikostad med cirka 50 procent är ingen omöjlighet, hoppas Olle Björkenström företagets vd. Det här är pengar som vi istället kan använda till andra viktigare ändamål, till exempel till affärsutveckling med ännu fler välsmakande produkter, och andra viktiga aktiviteter som stärker vår konkurrenskraft och miljömässighet.

Så varför skicka iväg dyr energi ut i ingenstans resonerar Ragnar Granum, produktionschef på Aroma. 

Och det är också så som allt fler industrier resonerar idag, instämmer Lars-Göran. - Att minska sin miljöpåverkan och reducera driftstopp, att frigöra kapital och öka livslängden på sin produktionsanläggning är viktiga skäl, men naturligtvis är de ökade energipriserna, den hårdnande konkurrensen och de förväntade högre kraven från myndigheterna de viktigaste motiven. Vi måste vara rädda om vår miljö. Vi har den ju bara till låns!

 

Så här uppmärksammas projektet hos Energimyndigheten

Det här inlägget postades i Energieffektivisering, Kundprojekt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>