Abergons arbete blev bästa resultat i stort energieffektiviseringsprojekt med många företag

Ännu en gång går det att läsa om Abergons projekt i pressen. Denna gång gäller det ett projekt där Abergons projekt resulterade i bästa resultat och som nu sprids för att inspirera andra företag att energieffektivisera. Abergons arbete med energieffektivisering var denna gång en del i ett större energieffektiviseringsprojekt där många företag deltog.

 

Resultatet från projektet för energieffektivisering kan vi nu läsa om i Miljö & Utveckling; “Kjellbergs logistik resulterade i den största besparing i projektet på hela 170 000 kWh/år”. En besparing som skall sättas i relation till företagets energiförbrukning för att förstå den otroliga energibesparingen. Detta är återigen ett tydligt besked på att Abergon levererar framgångsrika projekt inom energieffektivisering med ofta förvånande och stora resultat. Se vidare artikel i Miljö & Utveckling.

Abergon fick följande citat i utvärderingen av projektet;

“mycket kompetent och företagen var nöjda med arbetet” 


Abergons lärdom från projektet:
Projektets beställare och Abergon lärde sig dessutom att det är väldigt viktigt att det tydligt framgår vad som skall dokumenteras och levereras i rapporten “energikartläggning”. Här finns tyvärr många olika tolkningar och då det gäller “upphandlade/hårt konkurrentutsatta projekt” så är det ytterst viktigt att det tydlig framgår vad som är upphandlat. Beställaren vill ju självklart ha all information från en energikartläggning medan leverantören vill leverera det som är beställt. Detta för att minimera kostnaden för en energikartläggning. Är upphandlingen otydlig blir det ofta en onödig dialog som enbart tar tid, innebär kostnader, för båda parter.

 

Som sagt detta var ett mycket lärorikt projekt där upphandlade enhet, energi & klimatrådgivarna, deltagande företag samt Abergon utbytte kunskap och erfarenhet vilket har utvecklat oss alla inblandade för att bättre kunna hjälpa företag och organisationer att minska sin miljöbelastning samt öka deras konkurrens kraft. Tack till alla som var med och bidrog till intressanta besparingar.


    

Dialog med insatt personal var en viktig del i resultatet. Det gäller att kunna förstå både stödprocesser så som värme, belysning, kyla, tryckluft samt att förstå företagens huvudprocesser som i detta fall var tillverkning av drycker. Att dessutom kunna se hur dessa energiförbrukare kan optimeras och samspela kan vara svårt men det ger stora möjligheter till energibesparingar. En viktig grund till energieffektivisering.

Det här inlägget postades i Energieffektivisering, Energikartläggning, Kundprojekt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>